OM MATERIALET

Hvad karakteriserer vegetabilsk garvet læder, bedre kendt som kernelæder, og hvorfor er netop dette materiale en indgroet del af Dearwood Designs filosofi? Det kan du læse mere om her.

 

Kernelæders kvaliteter

Kernelæder har mange kvaliteter. Først og fremmest er det utrolig stærkt og holdbart, lige meget om det er skærfet tykt eller tyndt. Man finder for eksempel ofte lædertasker i vintagebutikker som har et halvt århundrede bag sig, men stadig holder. Disse tasker er typisk lavet af kernelæder.

 

Et helt særligt karaktertræk ved kernelæder er patineringen læderet gennemgår i takt med at det udsættes for lys, vind, vejr og berøring. Ufarvet/naturfarvet læder vil patinere fra en helt lys beige farve, og ændre sig mod en lys karamel og til sidst til en dyb brun farve. Mørkt farvet kernelæder vil typisk patinere en smule lysere, men på ingen måde så drastisk som det ufarvede. Et produkt i kernelæder lever altså sammen med sin ejer og udvikler sig i takt med det liv det bliver en del af.

 

Da kernelæder er et naturprodukt fra dyr som har levet et liv er alle skind forskellige og præget af dette. Det kan være via små rifter, insektbid eller farveforskelle. En dygtig læderhåndværker vil dog altid arbejde med disse små forskelle så de bliver en integreret del af produktet som bidrager med unikhed og charme, og det vil aldrig påvirke kvaliteten af det færdsige læderprodukt.

 

Hvorfor vegetabilsk garvet læder?

90% af læder i dag er mineralsk garvet, ofte med krom. En proces som er hård ved naturen. Til gengæld er den hurtig og billig, hvorfor de fleste designfirmaer kan sælge læderprodukter til en lav pris.

 

Vegetabilsk garvning er derimod en naturlig og ældgammel proces, hvor der udelukkende anvendes plantematerialer som bark og blade til at bearbejde læderet. Dette er en langsommelig proces som kan tage flere uger, og derfor er den også dyrere. Til gengæld er vegetabilsk garvning af læder ikke en belastende proces for naturen, og desuden er det færdige læder yderst allergivenligt.

 

Udseendemæssigt vil vegetabilsk garvet læder desuden bevare et mere naturligt udseende, som altid vil være mere charmerende i udtrykket.

 

Dearwood Design vil gerne passe på naturen, og derfor anvendes der udelukkende vegetabilsk garvet læder i produktionen.

 

Leverandører

Dearwood Design udvælger læder fra de bedste europæiske leverandører. Læderet kommer primært fra italienske garverier, som har en lang og stolt tradition for læderproduktion af højeste kvalitet. At arbejde med europæiske garverier sikrer at gode arbejdsforhold og direktiver for bæredygtig produktion og etik sikres. Anvendes der læder fra garverier udenfor Europa undersøger Dearwood Design grundigt at produktionsforholdene og dyreetik er på højde med de europæiske regler.

 

Pleje af dit produkt fra Dearwood Design

Læder holder sig stærkt og flot længere med lidt kærlig pleje, og kan med fordel behandles med læderfedt 2-4 gange om året, alt efter hvor hyppigt lædervaren bruges.

Alle produkter fraDearwood Design behandles med Gold Quality læderfedt fra danske ROC før det sendes ud til dig. Dette er et naturligt produkt lavet af bl.a. bivoks, vaseline og imprægnerende plantesaft, som beskytter læderet på bedste vis. Jeg anbefaler derfor pleje med dette produkt.

Vejledning:

Fordel en gavmild mængde læderfedt med en blød klud på hele ydersiden af læderet. Lad det trænge godt ind ved stuetemperatur et par timer, og tør derefter af med en ren, blød klud.

Dit læderprodukt vil takke dig!

(Dearwood Design er ikke samarbejdspartner med eller sponsoreret af ROC, men anbefaler dette produkt på baggrund af god erfaring.)